Skip to content

Kako optimizirati spletno mesto WordPress za hitrost

  Kako se lahko pospeši hitrost? Če želite, da je vaša spletna stran uspešna, mora biti čim hitrejša. Nihče ne želi čakati, da se stran naloži; če traja predolgo, bodo ljudje preprosto zapustili vaše spletno mesto. Zato je optimizacija hitrosti vašega spletnega mesta WordPress tako pomembna. Tukaj je nekaj nasvetov, kako poskrbeti, da bo vaše spletno mesto WordPress delovalo kar se da hitro in učinkovito

  Optimizirajte slike

  Eden od najlažjih načinov za izboljšanje hitrosti nalaganja vašega spletnega mesta je optimizacija slik, ki jih uporabljate. Velike slikovne datoteke lahko znatno upočasnijo vaše spletno mesto, zato poskrbite, da jih stisnete, preden jih naložite na svoje spletno mesto WordPress. To lahko storite ročno z orodji, kot je Photoshop, ali spletnimi orodji za stiskanje, kot sta TinyPNG ali Compressor.io, lahko pa namestite vtičnik, kot je WP Smush, ki bo samodejno optimiziral vse slike, ki so naložene na vaše spletno mesto

  Izberite lahkotno temo

  Še en način za izboljšanje hitrosti spletnega mesta WordPress je izbira lahke teme. Težke teme se lahko nalagajo dlje časa in lahko povzročijo težave z vtičniki in drugimi funkcijami na vašem spletnem mestu. Poiščite teme, ki so zasnovane posebej za hitrost in zmogljivost – običajno imajo manj funkcij kot nekatere druge teme, vendar bodo pomagale znatno povečati hitrost nalaganja vašega spletnega mesta. 

  Predpomnilnik spletnega mesta Predpomnilnik je eden najučinkovitejših načinov za povečanje hitrosti nalaganja spletnega mesta WordPress. Vključuje shranjevanje delov strani v pomnilnik, tako da se ob ponovnem obisku stran naloži veliko hitreje, saj je ni treba obnavljati vsakič, ko jo nekdo obišče. Dele spletnega mesta lahko ročno shranite v predpomnilnik ali pa namestite vtičnik, kot je W3 Total Cache, ki bo samodejno poskrbel za predpomnjenje. 

  Če želite, da ljudje ostanejo na spletnem mestu WordPress dovolj dolgo, da ukrepajo ali nekaj kupijo, je nujno, da ga pospešite. Na srečo obstaja veliko načinov, kako lahko spletno mesto WordPress optimizirate za hitrost, vključno z optimizacijo slik, izbiro lahke teme in predpomnjenjem delov strani v pomnilniku. Z upoštevanjem teh nasvetov boste lahko drastično skrajšali čas nalaganja spletnega mesta WordPress in zagotovili, da obiskovalci ne bodo kliknili stran, še preden si ogledajo vašo ponudbo!